Wracamy z cyklem kolacji degustacyjnych organizowanych w Teatrze Małym. Temat najbliższego spotkania to „wyłowione z Dąbia”.
ryba INSTAGRAM

Sandacz, lin, sum, leszcz, a nawet raki i… kraby! Trudno uwierzyć, że wszystkie je można znaleźć w jeziorze Dąbie. Wszystkim niedowiarkom polecamy odwiedzić 29 września Teatr Mały przy Deptaku Bogusława. Szczecińskie convivium slowfoodu i Teatr Mały organizują kolację degustacyjną, której tematem będą ryby i skorupiaki „wyłowione z Dąbia”. Dostarczy je do teatru Paweł Piotrowski, rybak łowiący na tym akwenie.

Kolację przygotują szefowie kuchni Grzegorz Wocial z Teatru Małego i Grzegorz Mierzwa, na co dzień gotujący w Willi Ogrody. Wszystkie potrawy będą zawierały dary jeziora Dąbie, co więcej – deser również nawiąże do tematyki rybnej. Więcej zdradzać nie będziemy, ale zapewniamy, że będzie pysznie i że będzie to spotkanie z tych naprawdę wyjątkowych. Radzimy spieszyć się z decyzją – miejsc zostało niewiele!

Koszt kolacji to 100 zł od osoby dla członków slow foodu oraz 120 zł dla pozostałych. Kolacji będzie towarzyszyć degustacja win z WINECENTER. Informacje i rezerwacja zaproszeń pod nr tel. 603666229, mailowo (kierowniktm@wspolczesny.szczecin.pl) lub bezpośrednio w lokalu. Śledźcie także profil Teatru Małego na Facebooku – wkrótce ujawnimy jakie skarby jeziora pojawią się w menu. Do zobaczenia w Teatrze Małym!

Ads

facebook