Zapraszamy na drugie spotkanie kulinarno-teatralne, tym razem wokół spektaklu „Malala. Dziewczyna z kulą w głowie”.
kuchniakobietnastroneDOBRA

Kuchnia jako miejsce spotkania i budowania wspólnoty kobiet? W Pakistanie, z którego pochodzi bohaterka najnowszego spektaklu Teatru Współczesnego, kuchnia jest miejscem gwarnym, pełnym życia – przypomina tłoczny warsztat tkacki, przez który przepływają ludzie, idee i rozmowy. Kuchnia jest też enklawą kobiecej wolności, dzielenia się i spotkania. Rozmawiając o jednej z najpiękniejszych postaci naszej współczesności, Malali Yousafzai, sięgniemy za kulisy miejsc, w których spotykają się i integrują kobiety. Kulinarnie wieczór wypełnią potrawy kuchni wchodu, pełne przypraw, zapachów i egzotycznych połączeń smaków.

Zapewniamy: wyśmienite jedzenie, teatralne anegdoty, ciekawe idee. Gościem specjalnym wieczoru będzie Hanka Podraza – autorka kostiumów do spektaklu „Malala…”, absolwentka iranistyki, podróżniczka po krajach Bliskiego Wschodu i nieprzeciętna osobowość twórcza. Spotkanie poprowadzą specjalistka od literatury Kamila Paradowska oraz szef kuchni Grzegorz Wocial. Na deser, po spektaklu granym tego wieczoru, odwiedzą nas aktorzy grający w przedstawieniu „Malala. Dziewczyna z kulą w głowie”.

Wieczór kulinarny odbędzie się w Teatrze Małym 11 stycznia o godzinie 19:30, bilety w cenie 25 zł/os. można nabyć w kasie teatru (zarówno przy Wałach Chrobrego, jak i w Teatrze Małym na deptaku Bogusława). W kasie teatru przy Wałach Chrobrego bilety będą dostępne do 9 stycznia, w Teatrze Małym – do wyczerpania zapasów. Do zobaczenia!

Ads

facebook