Świat sztuki i kulinariów przenikają się od zawsze. Jedzenie, podobnie jak teatr, ma w sobie element twórczy i moc oddziaływania na zmysły. Przy okazji premiery spektaklu „Fanny i Alexander” postanowiliśmy powrócić do smaków dzieciństwa i zaprosić Państwa do wspólnej wyprawy do przeszłości.
TLO_FB

Zapraszamy do udziału w wieczorze kulinarnym „Smaki dzieciństwa”, który poprowadzą w Teatrze Małym specjalistka od literatury Kamila Paradowska oraz szef kuchni Grzegorz Wocial. Tego wieczoru spotkamy się także z aktorkami, które zagrają w spektaklu „Fanny i Alexander” – Krystyną Maksymowicz i Magdaleną Myszkiewicz, które opowiedzą nam o teatrze „od kuchni”.

Grzegorz Wocial przygotuje potrawy na oczach widzów i opowie o tym, co pojawi się na stole, przy jedzeniu porozmawiamy także o tym jaki wpływ na nasze smaki ma literatura i czy spektaklem albo książką możemy się… delektować jak najsmaczniejszym kąskiem? Przytoczymy także kilka teatralno-kulinarnych ciekawostek – czy kiedy aktorzy jedzą na scenie, to robią to naprawdę? Czy w teatrze można się najeść? Porozmawiamy także o tym, jakie spektakle czy książki nasyciły naszych gości. Zaplanowaliśmy też pewną niespodziankę, ale o szczegółach opowiemy już na miejscu.

Wieczór kulinarny odbędzie się w Teatrze Małym 20 listopada o godzinie 19:00, bilety w cenie 15 zł/os. można nabyć w kasie teatru (zarówno przy Wałach Chrobrego, jak i w Teatrze Małym na deptaku Bogusława). W kasie teatru przy Wałach Chrobrego bilety będą dostępne do 16 listopada, w Teatrze Małym – do wyczerpania zapasów. Obiecujemy, że będzie smakowicie!

Szczegółowe informacje pod numerem telefonu:  91 489 23 23 lub 91 488 65 55 oraz mailowo bow@wspolczesny.szczecin.pl lub kierowniktm@wspolczesny.szczecin.pl.

Ads

facebook